Ylläksen lumihotelli avattiin jälleen – lämmin alkutalvi siirsi rakennustöitä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lapland Hotels SnowVillage on jo 19. kertaa avoinna oleva lumesta ja jäästä Ylläkesen Lainion maisemiin rakennettu majoitusalan palvelu. Hotellin lumisviitit, jääravintola ja jääbaari palvelevat asiakkaita huhtikuun lopulle asti.

– Alkuperäinen lumihotelli rakennettiin tasan 20 vuotta sitten Ylläsjärven rannalle, mutta 20-vuotisjuhlia SnowVillagen väki juhlistaa ensi vuonna, kun vuodet täyttyvät Lainion ympäristössä, hotellilta kerrotaan.

Lämpimän alkutalven vuoksi lumikylä avattiin normaalista poiketen vasta jouluviikolla. Kulku lumikylässä tapahtuu vain yhteen suuntaan, jotta koronaviruspandemian vaatimat etäisyydet on mahdollista säilyttää eri seurueiden kesken. Toiminnallisuuksista ei kuitenkaan ole tingitty, vaan esimerkiksi lapset pääsevät edelleen jäiseen liukumäkeen. Hotellin rakentamiseen on käytetty 20 miljoonaa kiloa lunta ja 250.000 kiloa jäätä.