Onko autossasi nastarenkaat? Siitä voi napsahtaa sakot

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevään vaihteleva sää on saanut monet autoilijat vaihtamaan menopelinsä alle kesärenkaat tavanomaista myöhemmin. Sää alkaa kuitenkin olla varsinkin Suomen etelä- keskiosissa sen verran keväinen, että poliisi alkaa sakottamaan nastarenkaita edelleen käyttäviä autoilijoita.

– Jos ja kun sääennusteet pitävät paikkansa, niin alkaa olla aika siirtyä nastattomiin renkaisiin Keski- ja Etelä-Suomessa, kertoi poliisitarkastaja Heikki Kallio viime viikolla X-viestipalvelussa.

Tieliikennelain mukaan nastarenkaiden käyttö on sallittua 1. marraskuuta 31. maaliskuuta, mutta myös muina ajankohtina sään niin vaatiessa. Maanantaina 13. toukokuuta alkavalle viikolle on luvattu pitkälti 10-20 asteen lämpötiloja. Suuressa osassa maata talvirenkaille on siis tuskin enää käyttöä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.