Prinsessa Kate Middleton julkisuudessa ensikerran syöpädiagnoosin jälkeen – kertoi avoimesti tilanteestaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syöpään sairastunut ja julkisuudesta poissa pysynyt Walesin prinsessa Kate Middleton on tehnyt ensimmäisen esiintymisensä sairausloman aikana viikonloppuna vietetyssä paraatissa. Kansa hurrasi: ” Olemme saaneet prinsessamme takaisin”.

Trooping the Color oli täydellinen tapahtuma Middletonin, eli herttuatar Catherinen esiintymiseen. Kyseessä on Iso-Britannian maineikas seremonia ja perhejuhla, jossa kunnioitetaan hallitsijaa. Prinssi Williamin ja prinsessa yhteisille lapsille, Georgelle, Charlottelle ja Louisille, kyseessä lienee tärkeä tapahtuma, koska äidin läsnäoleminen antoi tuttua tunnelmaa rutiineista, jotka olivat tavallisia ennen sairastumista, hoviasiantuntija Jennie Bond arvioi The Mirror -lehdessä.

Kyseessä oli virallisesti kuninkaan päivä. Kuningas Charles oli silminnähden enemmän kuin iloinen Catherinen mukana olemista ja hän antoi miniänsä olla parrasvaloissa. Prinsessa yllätti kaikki avoimella lausunnollaan liittyen terveyshaasteisiin. Hän myönsi, että kuluneet kuukaudet ovat olleet vaikeita, koska kemoterapia voi tehdä olon hyvin väsyneeksi ja heikoksi. Hän kertoi tehneensä pieniä töitä ja osallistuneensa aktiivisesti lastensa elämään, mutta taistelu ei ole ohi.