Miksi Suomella menee huonosti? Tyhjentävä kirjoitus leviää Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen taloudellinen tilanne on juuri nyt huonoimmillaan vuosikymmeniin, kun Kataisen hallitus ei kyennyt tekemään juuri mitään konkreettista uusien työpaikkojen syntymiseksi ja talouden rattaiden voitelemiseksi. Uusia rajoituksia ja kieltoja annettiin sen sijaan mittaamaton määrä.

Arvostettu talouslehti Financial Times listasi taannoin Suomen ja Hollannin Euroopan seuraaviksi kriisimaiksi, eikä tilanne ole sen jälkeen muuttunut. Parhaillaan Facebookissa leviää Sande-nimimerkin kirjoittama tyhjentävä blogikirjoitus Suomen nykytilanteesta ja siitä miten viranomaisten toimet ovat ajaneet maamme katastrofin partaalle. Räyhäblogissa verrataan nykyistä holhousvaltiota 20 vuoden takaiseen tilanteeseen eri aloilla.

– Kun olin parikymppinen, hain töitä rakennuksilta seuraavalla tavalla: kävelin raksalle, menin työmaajohdon parakkiin ja kysyin töitä. Pääsin sekatyömieheksi siltä seisomalta. Hienoa! Enää tuo ei onnistu. Pitää olla työturvallisuuskurssitodistus, tulityöpätevyystodistus, sejatämä todistus, tämätuokurssi todistus jnejne, Räyhäblogissa kiroitetaan.

Osansa saavat myös viranomaisten järjenvastaiset kiellot.

– Hyvä on, vaadin, että kaikki alamäet kielletään ja poistetaan, koska niissä voi kaatua. Kaikki kalliot on lanattava tasaiseksi, koska sieltä voi tulla alas mukkelis makkelis. Järvet on ehdottomasti kuivattava, koska niihin voi hukkua, lammet ja joet samoin.

Lue koko kirjoitus tästä!