Ei voi olla totta – yhdysvaltalaiset eivät löytäneet edes omaa maataan kartalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalaiset eivät tunnetusti paini koulutustasoltaan ihan samassa sarjassa monien muiden kehittyneiden länsimaiden tasolla, ja ajoittain siitä saadaan jopa tragikoomisia käytännön esimerkkejä. Nyt verkossa leviää jo aiemmin julkaistu video, jossa yhdysvaltalaisia pyydetään osoittamaan maailmankartalta edes yksi valtio.

Kuten arvata saattaa, oli tehtävä monille täysin ylivoimainen. Maantiedon opetus näyttää olevan Yhdysvalloissa pahasti retuperällä, sillä ihmiset eivät osanneet nimetä kartalta yhtään maata ja samalla moni nimitti kuitenkin Afrikan maaksi. Videon sanoma kiteytyi nuoreen naiseen, joka ei tiedä edes missä Yhdysvallat sijaitsee maailmankartalla. Kaiken lisäksi ihmisiltä vielä varmistettiin, että he olivat käyneet paikallisen lukion.