Ali G oikeuteen kansakunnan halventamisesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittikoomikko Ali G, eli Sasha Baron Cohen, on joutumassa mahdollisesti oikeuden eteen Borat-hahmonsa takia. Kansainvälisesti erittäin suosittu Cohen juonsi äskettäin Boratina mm. MTV Europe Music Awards -gaalan, josta kyseinen haaste on saanut alkunsa.

Vaikka Ali G:n hahmot ovat koomisia, niin vielä koomisempi voi tulla mahdollisesta oikeudenkäynnistä. Haasteella uhkaa nimittäin Kazakstanin valtio ja syytteenä on kansakunnan halventaminen. Tällaisista syytteistä ei taida olla maailmanhistoriassa montaakaan esimerkkiä.

Borat saapui Lissabonissa järjestettyyn gaalailtaan kuvitteellisella Air Kazakh -yhtiön lentokoneella, jonka yksisilmäinen lentäjä oli ilmeisen juopunut. Borat on pannut ”kotimaataan” halvalla jo kymmenien sketsien verran. Ilmeisesti vierailu MTV-gaalassa oli kuitenkin liikaa Kazakstanin johdolle.

– Ei ole mahdotonta, että Cohen toimiin liittyy poliittisia syitä. Tarkoituksena on halventaa Kazakstanin maata ja kansaa. Tulemme estämään tämän jatkumisen tarvittaessa oikeustoimilla, Jerzhan Ashykbajev Kazakstanin ulkoministeriöstä jyrisi.

Itseironia ei taida olla kovin tunnettu sana Kazakstanin suunnalla. Mahdollisesta oikeudenkäynnistä huolimatta Borat-hahmo nähdään pian myös valkokankaalla.