Mummu säilytti kirjahyllyssä tätä aarretta – tietämättään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Englantilainen mummu menehtyi taannoin kotonaan Norts Dorsetissa, ja sen jälkeen perilliset pyysivät ammattilaista arvioimaan mummun jälkeensä jättämän omaisuuden arvon. Yllätys olikin suuri, kun tämän kirjahyllystä löytyi todellinen aarre.

Nainen oli nimittäin säilyttänyt kirjahyllyssään monia pieniä veistoksia, jotka vaikuttivat matkamuistoilta. Asiantuntija huomasi kuitenkin, että eräs niistä ei sopinut kuvaan. Pian selvisikin, että kyseessä oli 500 vuotta vanha norsua esittävä kymmensenttinen pronssiveistos. Se osoittautui huippuarvokkaaksi ja on nyt myyty huutokaupassa, Daily Mail uutisoi.

Kuva: Dukes-auctions.com

Perilliset lienevät olleet ihmeissään, kun vanhasta norsusta maksettiin peräti 75.000 euroa. Ostaja oli hongkongilainen keräilijä. Hintaa nosti tieto siitä, että norsu oli aikanaan kuulunut Itävallan arkkipiispalle.