Nyt musiikki soimaan! Seksin ja musiikin välillä nautinnollinen yhteys

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uutisoimme taannoin, että oxfordilaistutkimuksen mukaan esimerkiksi Adelen musiikin kuunteleminen voi auttaa leikkauspotilaita paranemaan nopeammin. Nyt on todistettu, että musiikin kuunteleminen vastaa nautinnoltaan seksiä.

Tutkijat ovat löytäneet seksin ja musiikin väliltä yhteyden, sillä ne tuottavat ihmisaivoille samankaltaisia nautinnon kemikaaleja. Tutkimuksen tehneet kanadalaistiedemiehet todistivat, että aivoissa sijaitseva hyvänolonkeskus aktivoituu sekä seksiä harrastaessa että lempiruokaa syödessä, mutta myös uutta musiikkia kuunnellessa.

Kokeeseen osallistuneet ihmiset kuuntelivat 60 ennenkuulematonta kappaletta samalla, kun heidän aivojaan kuvattiin. Daily Mailin mukaan tutkimus osoitti, miksi ihmiset pitävät uuden musiikin kuuntelemista palkitsevana ja nautinnollisena.

Mitä enemmän kuuntelija tykkäsi kuuntelemastaan kappaleesta, sitä enemmän nautinnon aivoalue aktivoitui. Aktivointi lisäsi myös ihmisen tunneryöppyä. Tutkimus tehtiin Montrealin neurologisessa instituutissa tohtori Valorie Salimpoorin johdolla.