Tutkimus vahvisti: Yhden illan seksisuhteet hyväksi terveydelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksi aiheuttaa yleensä mielihyvää, harrastipa sitä vakituisen tai satunnaisen kumppanin kanssa. Monet sinkut toitottavat kovaan ääneen, etteivät nauti yhden illan jutuista. Miksi? Tuore tutkimus nimittäin osoittaa, että satunnaisseksilläkin voi olla myönteisiä vaikutuksia harrastajan hyvinvointiin.

Social Psychology and Personality Science -tiedealan julkaisu on nyt toteuttanut yhden illan juttuja määrittelevän tutkimuksen. Tutkijat haastattelivat seksiä usein tai toisinaan vieraan henkilön kanssa harrastavia opiskelijoita ja mittasivat heidän hyvinvointiaan.

Tulokset osoittivat, että mikäli henkilö ei pidä yhden illan juttuja huonona vaihtoehtona, voivat he nauttia seksistä suunnattomasti ja heidän hyvinvointinsa on tällöin huomattavasti parempaa. Heillä raportoitiin olevan parempi itsetunto ja vähemmän masennusta sekä ahdistuneisuutta. Myös yhden illan juttuja välttävät saivat satunnaisseksistä hyvää oloa, vaikkakin ei yhtä suuressa määrin kuin asiasta myönteisesti ajattelevat.

Sukupuolten välillä ei ollut eroja. Totuus on kuitenkin se, että seksi vapauttaa stressiä ja toimii loistavana hyvänolon tuottajana. Mikäli seksistä osaa nauttia myös yhden illan jutuissa, saattaa hyöty moninkertaistua. Pääasia lienee se, että ei pakota itseään mihinkään, mistä ei oikeasti pidä. Muuten annettakoon vain yksi neuvo: Nauttikaa ja muistakaa ehkäisy!