Drive-in bordellit menestys Sveitsissä – poliisien suojeluksessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, kuinka Sveitsissä viranomaiset puuttuivat katuprostituution ongelmaan hieman erikoisella tavalla. Kaupunkiin rakennettiin drive-in bordelli, jonka avulla seksibisnestä ja sen laillisuutta on helpompi tarkkailla.

Tulokset ovat yllättäneet myönteisyydellään kaikki. Zurichiin avattiin vuosi sitten ensimmäinen drive-in bordelli. Prostituoidun täytyy maksaa työstään valtiolle veroa, ja poliisit vahtivat seksitallien toimintaa tarkasti.

Jokaisessa pisteessä on myös hälyttimet, joilla apu saadaan paikalle nopeasti. Tallit ovat parantaneet merkittävästi niin asiakkaiden kuin maksullisten naisten turvallisuutta. Lisäksi laillinen prostituutio takaa tekijälleen asianmukaisen sosiaaliturvan.

Talleissa työskentelee vakituisesti 15 tyttöä, mutta prostituution kokonaismäärä ei ole kasvanut. Sen sijaan maksulliset naiset ovat vähentyneet kaupungin kaduilta. Kaupunki on panostanut talleihin liki kaksi miljoonaa euroa. Osa naisista on valittanut drive-in bordellin sijainnista, mutta Sveitsin hallitukselle on tärkeämpää taata seksityöntekijöiden terveys ja turvallisuus, Guardian uutisoi.