Tutkijat: Ihmiset ihastuvat itseään muistuttaviin henkilöihin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat ovat todistaneet, että erilaiset piirteet ja vastakohdat eivät vedäkään ihmisiä puoleensa. Uuden tutkimuksen mukaan ihmiset kiinnostuvat toisessa henkilössä juuri niihin asioihin, jotka ovat heidän mielestään samankaltaisia heidän itsensä kanssa.

Woman’s Health kertoo Personality and Social Psychology -sivustolla julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset ihastuvat samanlaisiin ihmisiin kuin he itse ovat. Samanlaisia tekijöitä oli muun muassa romanttisuus, halu juhlia, samanlaiset urheiluharrastukset tai muu samanlainen ajanviettotapa.

Tutkimuksen mukaan ihmiset ihastuvat välittömästi toisiin ihmisiin, jotka muistuttavat heitä itseään jollain tapaa. Tutkijat saivat myös selville, että parisuhteessa toinen osapuoli ei pystynyt muuttamaan toisen kiinnostuksen kohteita. Naiset voivat siis unohtaa sen ajatuksen, että he tulisivat muuttamaan jonain päivänä kumppaninsa musiikkimaun tai rakkauden konsolipelejä ja urheilun katsomista kohtaan.