Eva Wahlström avautui kokemastaan: ”Läskiperse, syöttöporsas ja liian lihava maailmanmestariksi”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ammattilaisuransa nyrkkeilijänä tänä vuonna lopettanut Eva Wahlström on kertonut karuista kommenteista, joita hän on saanut painonsa vuoksi uran aikana. Nainen on julkaissut vertailukuvat kisapainosta ja nykyisestä, uran jälkeisestä vartalostaan.

Wahlström kertoo, että hänen rasvaprosenttinsa mitattiin ensimmäisen kerran 16-vuotiaana. Se oli naiselle erittäin alhainen 13 prosenttia. Silloinen valmentaja oli kutsunut Evaa pulskaksi. Kehon rasvan määrä laski parin seuraavan vuoden aikana 11 prosenttiin.

– Sain pitkin vuosia kuitenkin kuulla olevani muun muassa läskiperse, syöttöporsas ja liian lihava maailmanmestariksi. Kilpailin amatöörinä alle 60 kg:n sarjassa ja ammattilaisena reilun kilon alempana. Viikot ennen kisoja olin niin uupunut ja nälkäinen, että öisin vapisin sängyssäni. Olen käytännössä laihduttanut yli 20 vuotta, yhteensä satoja kiloja, Wahlström paljastaa Instagramissa.

Hänen mukaansa painolla on iso merkitys nyrkkeilyssä. Wahlström haluaa kuitenkin muistuttaa, että urheilijan olisi huolehdittava kehostaan riittävällä ja terveellisellä ravinnolla.

– Riittävä ravinto on polttoainetta, kehon rakennusaineita, suojaa vammoilta, vauhdittaa aivotoimintaa, vähentää stressiä, parantaa unta ja vastustuskykyä, vähentää tulehdusriskiä, huolehtii hormoonitasapainosta jne. Liian vähäinen ravinto syö psyykettä, masentaa, huonontaa itsetuntoa ja itsevarmuutta, vähentää luovuutta ja on mieletön stressi elimistölle. Mun silmissä hyvinvoiva, palautunut, energinen luova ja elämän nälkäinen urheilija korkeammalla rasvaprosentilla on paljon vaarallisempi kuin nälkiintynyt huippuunsa kiristynyt urheilija.

https://www.instagram.com/p/CAS3VaIH-kk/