Sarjahuijari vuokrasi olemattomia mökkejä Lapista – tienasi 15 000 euroa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt nettipetossarjan, jossa mies oli vuokrannut olemattomia asuntoautoja ja lomamökkejä muun muassa Tori.fi-sivustolla. Mökkejä oli vuokrattavissa viime vuoden aikana ympäri Suomea, mutta pääasiassa pohjoisemman Suomen laskettelukeskusten lähistöllä.

Miehen vuokraamat kohteet olivat esimerkiksi Tahkolla, Levillä, Katinkullassa ja Kuusamossa. Ennen mökkien näennäistä vuokraamista mies oli kaupannut asuntoautoja. Hän pyysi kohteista ensin varausmaksun ja teki sen jälkeen katoamistempun. Huijatuksi tulleet eivät saaneet enää häneen yhteyttä.

Poliisi kertoo miehen tienanneen huijauksilla yhteensä 15.000 euroa. Mies ehti olla etsintäkuulutettuna lähes puoli vuotta ennen kiinnijäämistään. Hän on myöntänyt tekonsa kuulusteluissa. Hän kertoi, ettei hänellä tosiasiallisesti ollut hallussaan mitään kauppaamistaan tuotteista ja että hänen motiivinaan oli raha.