Keväinen valeviineri sopii sunnuntaipöydän jälkiruoaksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ihmisten tulisi ottaa takaisin perinne, jossa koko perhe kokoontuu pöydän ääreen aterioimaan. Samalla käydään läpi kuulumisia ja tavataan toisiaan kasvotusten. Saman pöydän ääreen mahtuu koko lähisuku vauvasta vaariin.

Aterian ei tarvitse olla liian vaikea tai konstikas. Jos ruokailusta tekee työlään, ei sitä halua jatkossq edes järjestää. Kannataa tehdä karjalanpaistia, makaroonilaatikkoa, lasagnea, perunamuussia ja lihapullia tai vaikkapa kirjolohikeittoa. Jälkiruoaksi sopivat keväiset valeviinerit.

Ideana on, että leikataan valmis lehtitaikina neliön muotoisiksi paloiksi ja täytetään mansikalla, vaniljakreemillä, persikanpaloilla tai vaikkapa omenaviipaleilla. Sen jälkeen ne paistetaan uunissa ja tarjoillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Nopeaa ja helppoa. Jos haluaa panostaa, voi ostaa varta vasten viinereille tarkoitettua pakastetaikinaa.