Juustomestari Pascal Vittu ylistää juuston merkitystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskalainen juustomestari Pascal Vittu ylistää työkseen juustojen merkitystä ruokailussa. Nyt hän on saanut jonkin verran huomiota myös Suomessa, mutta ei ehkä nimenomaan ammattinsa ja missionsa johdosta.

Herra Vittu on nyt noussut suomalaisten tietoisuuteen, kun hänen ammattitaidostaan on uutisoitu näyttävästi Wall Street Journal -laatulehdessä.

New Yorkissa sijaitsevassa Daniel Bouludin Daniel-ravintolassa nykyisin työskentelevä Vittu pyrkii työkseen edistämään juustojen käyttämistä ruokailun yhteydessä. Hän korostaa erityisesti juustojen nauttimisen sosiaalisen seurustelun puolta. Ammattilainen paljasti samalla millaisia juustoja ruokailun yhteyteen tulisi valita.

– Pidän juustojen moniulotteisuudesta. Vältän kuitenkin kaikkia tuorejuustoja ja vuohenjuustoja, koska niissä on luonnollisia happoja ja ne eivät sovi yhteen punaviinin tanniinien kanssa. Kannattaa nauttia kermajuustoista sekä kovista vahvoista juustoista, herra Vittu kertoi Wall Street Journalille.

Juustomestari on tärkeällä asialla, sillä esimerkiksi me suomalaiset kulutamme yhä edelleen melko vähän juustoja maistelumielessä verrattuna esimerkiksi keski- ja eteläeurooppalaisiin. Mestarin nimi voi tosin aiheuttaa mahdollisella Suomen vierailulla odottamattoman paljon yllättäviä reaktioita.