Sää kylmenee rajusti – uusi takatalvi uhkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on kylmenemässä jälleen rajusti. Yöpakkasia saattaa esiintyä etelässä asti. Viikonloppuna maata uhkaa myös uusi takatalvi mahdollisesti laajan lumipyryn muodossa.

– Loppuviikosta päivisinkin on suurimmassa osassa maata pakkasta. Viikon puolivälistä eteenpäin on öisin pakkasta koko maassa. Loppuviikolla kaakosta voi saapua osaan maata kunnon lumipyry, kertoo meteorologi Joonas Koskela Forecan sääblogissa.

Torstai- ja perjantaiyönä Lapissa pakkasta voi olla jopa 20-25 astetta. Maan keskivaiheillakin pakkasta on 5-10 astetta ja etelässä noin 5 astetta. Perjantaina Suomea lähestyy kaakosta voimakas matalapaine, johon liittyvän lumisadealueen ennustetaan leviävän Suomen keski- ja itäosiin perjantain kuluessa.

– Ennusteen mukaan lumisade jatkuu lauantain aikana maan itä- ja keskiosassa sekä paikoin etelässä. Kohtalaisen ja puuskaisen pohjoistuulen kera lunta voi kertyä lauantain kuluessa monin paikoin 5–10 senttimetriä, Koskela kertoo.

Kylmä jakso on näillä näkymin jatkumassa Suomessa myös 22. huhtikuuta alkavalla viikolla. Myös uudet lumisateet ovat mahdollisia.