Rannalta löytyi noitapulloja – käytettiin kirouksista eroon hankkiutumiseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikonlahden rannoille huuhtoutuu toisinaan erikoisiakin esineitä. Rantoja haravoivan Harte Research Instituten mukaan sellaisia edustavat esimerkiksi niin kutsutut noitapullot. Viimeisin noitapullo löydettiin marraskuussa.

Noitapulloja valmistettiin erityisesti 1500- ja 1600-luvuilla. Kun ihmiset pelkäsivät joutuneensa kirouksen tai loitsun kohteeksi, he täyttivät pulloja esimerkiksi kasveilla, leikatuilla kynsillä ja ihmisen hiuksilla. Uskomusten mukaan tämä auttoi pääsemään eroon mustasta magiasta.

– Olemme löytäneet noin kahdeksan pulloa viimeisten kuuden vuoden aikana. Ne sisältävät tikkuja ja lehtiä sekä erilaisia kasveja. Osa on merirokon peitossa, joten tiedämme niiden olleen meressä pitkään, Harte Research Instituten tiedottaja Jace Tunnell kertoi KRIS-TV-uutissivustolle.

Pulloissa ei ole tekstiä, minkä vuoksi niiden iän ja alkuperän selvittäminen on vaikeaa. Tunnell ei aio avata pulloja, eikä vaimo edes anna hänen tuoda niitä kotiinsa. Pelkona on, että loitsut pääsisivät vapaaksi pullon avaamisen myötä.