Sveitsin reissu tuli kalliiksi – puhelinlasku 143 000 dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa asuva, mutta Sveitsistä kotoisin oleva Rene Remund ja hänen vaimonsa Linda tekivät matkan Renen kotimaahan viime syyskuussa. Remund varmisti ennen Euroopan matkaa puhelinoperaattorilleen tiedon, että hän oli poistumssa ulkomaille.

Hän oli ollut saman yhtiön asiakkaana 30 vuotta, ja hänelle kerrottiin asioiden olevan kunnossa. Rene vaimoineen nautti Sveitsin maaseudusta ja mies mielellään jakoi matkansa valokuvia viesteillä ystävilleen ja perheenjäsenilleen. Rene ei tiennyt, että nämä viestit maksoivat hänelle tuhansia dollareita.

Kun lasku tuli, katsoi Rene summan olleen 143 dollaria ja joitakin hiluja päälle. Hänen mielestään se ei ollut paha. Sitten totuus selvisi. Summa olikin 143.442,74 dollaria, eli 135.000 euroa. Hän soitti operaattorin asiakaspalveluun ja sieltä kommentoitiin, että lasku todellakin piti paikkansa.

WFTS-TV:n mukaan mies palkkasi asianajajan ja sai todistettua, että hän selvitti nimenomaan asian ennen matkaa ja lopulta yhtiön toimitusjohtaja sai asian tietoonsa. Lasku mitätöitiin. Palveluntarjoaja pahoitteli maksua ja nyt miehen liittymä on korjattu siten, että se kattaa myös ulkomaiden datamaksut.