Tekstiviesteillä eroaminen rajussa kasvussa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Miljoonien teinityttöjen päiväuni Joe Jonas jätti taannoin tyttöystävänsä Taylor Swiftin tylysti puhelimen välityksellä. Myös näyttelijä Jennifer Anistonin tiedetään jättäneen entisen poikaystävänsä John Mayerin tekstiviestillä, jossa luki vain ”se siitä, tämä on loppu”.

Nyt Recombu-sivuston järjestämän tutkimuksen mukaan yksi kymmenestä on joutunut tekstiviestillä jätetyksi. Tutkimukseen osallistui 2.000 ihmistä. Neljännes tutkimuksen osallistujista paljasti myös flirttailleensa parisuhteen aikana muulle kuin kumppanilleen tekstiviestien välityksellä.

– On helpompaa kirjoittaa muutama sana ja lähettää eroviesti tekstarilla. Silloin lähettäjä välttyy kumppaninsa kohtaamiselta, Recombu-sivuston päätoimittaja Hannah Bouckley kertoi The Daily Mail -sivustolle.

Monien mielestä kumppanin kännykkään tai sähköposteihin kajoaminen on osoitus luottamuksen puutteesta. Silti tutkimukseen osallistuneista peräti kolmasosa paljasti lukeneensa salaa kumppaninsa tekstiviestejä. Yksi viidesta osallistuneista myös tarkistaa kumppaninsa puhelintietoja. Yksi kymmenestä taas kertoi poistavansa epäilyttäviä tekstiviestejä omasta kännykästään, jotta kumppani ei saisi tietää niistä.