Hyvinvointivalmentajan neuvot: Nämä 10 asiaa vanhentavat ihmisiä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nyky-yhteiskunnassa nuoruus ja nuorekkuus ovat usein kulttuurisesti ihannoituja asioita, ja monet naiset pyrkivät säilyttämään nuorekkaan ulkonäkönsä mahdollisimman pitkään. Kuitenkin jotkut tyylivalinnat ja elämäntavat voivat tahattomasti saada etenkin naiset näyttämään vanhemmilta kuin he ovatkaan.

Suosittu kauneuteen, hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä videoita tekevä Tracy Campoli kertoi hänen tuoreella videollaan kymmenen asiaa, jotka hänen mielestään saavat naiset näyttämään paljon ikäistään vanhemmilta.

1. Vanha hiustyyli



Hiukset ovat tärkeä tekijä, joka saa kantajansa näyttämään joko vanhemmalta tai nuoremmalta.

2. Liiallinen kuntoilu



Hyvin vähärasvainen keho aiheuttaa naisilla helposti sen, että rasva katoaa myös kasvoista ja iho voi alkaa roikkumaan. Tämä usein vanhentaa kasvojen ulkonäköä.

3. Vanha muoti



Usein vanhojen trendien mukaiset vaatteet saavat ihmisen näyttämään vanhemmalta.

4. Meikkityyli



Meikkaamisella voi vaikuttaa paljon siihen näyttääkö vanhemmalta vai nuoremmalta.

5. Silmien siristäminen



Jos näkösi huononee ja joudut siristelemään jatkuvasti silmiäsi lukiessasi, hanki lukulasit.

6. Auringon ottaminen



Aurinko vahingoittaa ihoa ja vanhentaa ulkonäköä sen lisäksi, että se myös lisää ihosyövän riskiä merkittävästi. Muista aina suojautua auringolta.

7. Keskivartalo



Huonot elämäntavat niin ruokailun kun liian vähäisen liikunnankin suhteen näkyvät nopeasti keskivartalossa. Huonokuntoiselta näyttävä vartalo saa usein henkilön näyttämään vanhemmalta.

8. Terveyssandaalit



Jalkojen hyvinvointi on tärkeää, mutta Campolin mukaan julkisille paikoille kannattaa panostaa tyylikkäämpiin kenkävalintoihin ja jättää terveyssandaalit vain koti- ja työkäyttöön.

9. Negatiivinen energia



Jatkuva murjottaminen, valittaminen ja negatiivisen energian jakaminen saa näyttämään vanhemmalta.

10. Kieltäytyminen kaikesta



Älä sano aina ei uusille kokemuksille. Jatkuva turvan etsiminen tutuista asioista vanhentaa. Oman mielen voi pitää virkeämpänä ja nuorempana innostumalla uusista asioista.