Päivi Räsänen tulee kalliiksi – kirkosta eroaminen tänään rajussa kasvussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sisäministeri Päivi Räsänen on viime vuosina saanut rajuilla puheillaan aikaan kovasti hämmennystä, ja hänen sanomistensa takia kirkosta on eronnut valtava määrä ihmisiä. Erityisesti taannoinen homoilta-kohu tuli kirkolle kalliiksi jäsenpakona, joka on nyt jatkunut kiivaana.

Päivi Räsänen on tänään ollut otsikoissa, koska Kansanlähetyspäivillä viime lauantaina puhunut sisäministeri muun muassa vertasi aborttia eläimen teurastamiseen ja homoseksuaalisuutta kipuun sekä rohkaisi uskovaisia noudattamaan ennemmin Raamattua kuin Suomen lakia.

– Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että ”Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä”. Sanomisen tila kapenee, jos emme tätä oikeuttamme käytä. Mitä enemmän vaikenemme Raamatun opetuksesta kipeisiin ajankohtaisiin kysymyksiin, sitä voimakkaampi on torjunta, Päivi Räsänen kertoi Seurakuntalainen-lehden mukaan.

Räsäsen kyseenalaiset lausunnot ovat saaneet sosiaalisessa mediassa aikaan myrskyn, jossa on vaadittu jopa hänen erottamistaan. Valtaosa kommentoineista on sitä mieltä, että ministerin ei tulisi missään tilanteessa suositella lain rikkomista. Myöhemmin Räsänen joutui tarkentamaan sanojaan ja toteamaan, että lakia tulee sittenkin noudattaa.

Räsänen on saanut tuoreimmalla lausunnollaan aikaan myös konkreettisia tuloksia, sillä kirkosta eroamisessa on tänään havaittu valtava piikki. Eroakirkosta.fi -verkkopalvelusta käy ilmi, että keskimäärin kirkosta on sivuston kautta eronnut noin 80 ihmistä päivittäin. Tänään määrä oli kuitenkin jo kello 19.00 mennessä peräti 300 eronnutta ja määrän odotetaan nousevan päivän aikana vielä yli 400 eronneeseen.

Kuva: Eroakirkosta.fi
Kuva: Eroakirkosta.fi

Uusimmat