Rokkarit vastustavat Bushia kiertueella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain tulevat presidentinvaalit ovat saaneet myös musiikkirintaman liittoutumaan yhteistä pahaa vastaan. Kymmenet rokkarit ja popparit ovat viime aikoina tuoneet näkyvästi julki negatiiviset mielipiteensä istuvasta presidentti George W. Bushista.

Nyt rintamaan ovat liittyneet myös Bruce Sprinsteen, R.E.M., Pearl Jam, Dixie Chicks, James Taylor, John Fogerty, Dave Matthews Band ja Bonnie Raitt. Tämä ryhmä tekee lokakuussa jättimäisen kiertueen, jolla he yrittävät saada kansaa äänestämään Bushia vastaan. Kiertueen nimeksi on annettu Vote For Change ja se alkaa Philadelphiasta 1. lokakuuta.

Bush on onnistunut tekemään muutamassa vuodessa maapallosta entistä vaarallisemman paikan – myös muille kuin amerikkalaisille. Tuoreessa muistissa on myös se, että Bushia ei valittu virkaansa kansanäänestyksellä, vaan hänet valitsi Yhdysvaltain korkein oikeus sekavien vaiheiden kautta.

Bushia ja hänen sekoilujaan negatiivisessa valossa ruotiva dokumentti Farenheit 9/11 on saanut jenkkilässä jo lähes 14 miljoonaa katsojaa. Suomessa dokkarin odotetaan saavan noin 100.000 katsojaa.