Ilomantsi on Suomen lumisimpia paikkoja – järjestää lumenveistön SM-kilpailut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lumenveiston SM-kilpailut järjestetään Ilomantsissa 18.–20. helmikuuta ensi vuonna. Lumenveiston SM-kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Toiminnallisen sarjan veistoksien tulee olla lasten leikkeihin soveltuvia, toiminnallisia taideteoksia. Tapahtuman nimi on ILO!LUMI 2022.

– Ilomantsi on Suomen lumisimpia paikkoja, joten lumen veistämiseen on kunnassamme perinteitä pitkältä ajalta. Paikkakunnan omat veistäjät ovat menestyneet kisoissa hyvin voittaen lukuisia suomenmestaruustitteleitä ja palkintosijoja, Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Taisto Volotinen sanoo.

– Halusimme järjestää mestaruuskisat Ilomantsissa viime talvena, mutta koronan takia jouduimme pitämään ILO!LUMI-tapahtuman ilman SM-statusta. Paikan päällä Mekrijärvellä oli näytösveistoa, jota striimasimme verkkoon. Lisäksi järjestimme epävirallisen, kaikille avoimen etäkisan, johon osallistui valokuvien välityksellä lumiveistosten tekijöitä eri puolilta Suomea, Volotinen kertoo.

Päivitys: Juttuun on korjattu uusi päivämäärä.