Lentävä auto on totta – kiinalaiset valmistavat pian markkinoille

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet AirCar-hankkeesta valmistaa maailman ensimmäinen lentävä auto. Kyseessä on Slovakiassa toimivan KleinVision-yrityksen hahmotelma siitä, minkälaisilla kulkuneuvoilla maailmassa kuljetaan jatkossa. AirCarin valmistaja on nyt allekirjoittanut sopimuksen kiinalaisen yrityksen kanssa ja sitä aletaan tuottamaan yksinoikeudella Kiinaan XPeng Aeroht -yhtiöllä.

Auto voi muuttua lentokoneeksi, jossa on siivet ja potkuri takana. Se voi saavuttaa yli 160 kilometriä tunnissa olevan nopeuden ja nousta 2.400 metrin korkeuteen. Kiitoradan ei tarvitse olla kovinkaan pitkä, sillä 300 metriä riittää nousuun. Eurooppalaiset ovat jo pitkään olleet edelläkävijöinä lentävien autojen rakentamisessa, Aerospace Testing International uutisoi.

Lentävä auto toimii bensiinipumppupolttoaineella ja siinä on 160 hevosvoiman BMW-merkin moottori. AirCar muistetaan myös yhdestä The Grand Tourin jaksosta, jossa Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May katselivat sen nousua ja laskua. Nyt sen askel kuluttajamarkkinoille on toteutumassa.