50 Cent konsertoi maaliskuussa Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman menestyneimmistä hiphop-tähdistä, amerikkalainen 50 Cent, saapuu maaliskuussa jälleen Suomeen. Vastikään uuden albumin julkaissut megatähti esiintyy Helsingin Jäähallissa maanantaina 8. maaliskuuta.

50 Cent, oikealta nimeltään Curtis James Jackson III, nousi maailmanmaineeseen vuonna 2003 julkaistun Get Rich Or Die Trying -albuminsa myötä. Vetoapua rap-virtuoosi sai muiden muassa Eminemiltä. Debyyttilevy meni suoraan Yhdysvaltojen listaykköseksi myyden moninkertaisesti platinaa In Da Club, P.I.M.P. ja 21 Questions -hittien saattelemana. Myös levyt Massacre ja Curtis ovat olleet menestyksiä tehden 50 Centistä yhden maailman rikkaimmista räppäreistä.

Myös näyttelijänä kunnostautuneen 50 Centin neljäs albumi Before I Self Destruct julkaistiin marraskuussa 2009. Albumia valmisteltiin huolella ja sen erikoispainoksella on nyt mukana myös 50 Centin tähdittämä omaelämänkerrallinen elokuva Before I Self Destruct. Levyltä lohkaistulla Baby By Me -singlellä vierailee myös r&b-tähti Ne-Yo. 50 Cent on itse kuvaillut levyä synkemmäksi ja aggressiivisemmaksi kuin edeltäjiänsä.

50 Centin on kuvailtu olevan yksi tämän hetken taitavimpia ja lyyrisesti lahjakkaimpia sanataiteilijoita. Vaikka hurja maine teini-iän huumediilerinä vankilareissuineen ja ammuskeluineen seuraa miestä edelleen, menneisyydestä huolimatta rap-tähti on nykyään mukana mm. huumeiden vastaisessa työssä. Live-esiintyjänä 50 Cent on rennon karismaattinen ja hänen tehokkaat riiminsä sekä tymäkät rytminsä ovat saaneet myös suomalaisyleisöiltä valtavan innostuneen vastaanoton.