Ikinuori 64-vuotias paljastaa: ”Vain yksi sääntö ruokaostoksilla”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Sosiaalisen median tähti, 64-vuotias Harrah Brown, on monen mielestä huomattavasti ikäistään nuoremman näköinen. Hänellä on TikTokissa miljoonia seuraajia ja julkaisee säännöllisesti videoitaan ja ideoitaan siitä, kuinka ihminen voi pysyä kauniina ja itsevarmana iäkkäämpänäkin.

Yhdysvalloissa asuva Brown kertoo aloittaneensa treenaamisen vasta 61-vuotiaana. Hänen mukaansa nuorekas ulkonäkö johtuu yhdestä yksinkertaisesta ruokasäännöstä, jota hän aina noudattaa. Kyse on 90/10 -säännöstä.

– Ostan yhdeksänkymmentä prosenttia ravinteita sisältäviä ruokia kotona syödessä ja loput 10 prosenttia sisältää muita ruokia ulkona syödessä, hän kertoo videolla.

Hän syö päivittäin marjoja, terveellistä oliiviöljyä, mantelimaitoa, pistaasipähkinöitä ja tuoretta maapähkinävoita. Lisäksi hän rakastaa syödä kalaa päivälliseksi sen sisältämän proteiinimäärän vuoksi. Rasvainen kala on myös täynnä antioksidantteja, jotka voivat parantaa ulkonäköä hidastamalla ikääntymisen merkkejä. Hän myös rakastaa kurkkuja, salaattia, vihreää kaalia ja korianteria.

Lisäksi hän pitää jogurtista sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi. Hänen ostoslistallaan on usein myös sitrushedelmiä kananrintaa ja paahtopaistia – unohtamatta Gruyère-juustoa. Kauppaan jäävät kaikki herkut, keksit, kakut ja jäätelöt sekä muut pitkälle prosessoidut einekset.

– Nämä ovat sellaisia ruokia, joita ostan säännöllisesti, hän sanoi.

@harrahbrown These are the types of foods I buy each week. I practhe 90/10 rule. 90% nutrient dense foods while eating at home and 10% fun foods when going out to eat. #groceryhaul #healthyfood #over50women #over50 #over50andfabulous #aginggracefully #agingwell #agingbackwards ♬ Instrumental – Vibe – pedrin cria