Lihavat kissat sairastuvat helpommin – näin saat lemmikin laihtumaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Karvinen lienee maailman tunnetuin kissa, joka syö liikaa ja liikkuu aivan liian vähän. Lemmikit voivat lihoa epäterveellisiin mittoihin samasta syystä. Monien sairauksien riski nousee huomattavasti, jos kissa on ylipainoinen.

Agria Eläinvakuutus on nyt huolestunut ylipainoisista kissoista. Normaalipainoisella kissalla kylkiluiden tulisi tuntua tunnustellessa – ei kuitenkaan näkyä. Kun kissaa katsoo ylhäältäpäin, tulisi kissalla näkyä tai tuntua hieman kapeneva vyötärö. Sivusta katsottuna/tunnusteltuna kissan vatsan tulisi kaartua ylöspäin takajalkoja kohti, eikä olla tasapaksu.

Jos kissalla on paksu ja pitkä turkki, muodot eivät välttämättä näy päällepäin eli silloin kissa on hyvä tunnustella käsin. Kissalle ei kannata antaa turhia makupaloja tai herkkuja ja sen säännöllisesti annettavat ruoka-annoskoot tulee pitää maltillisena. Tehokkain tapa pitää kissa normaalipainoisena on lisätä sen liikuntaa. Kotiin ja kissatarhaan voi rakentaa erilaisia kiipeilypaikkoja, mutta kissaa voi myös leikittää.