Ace of Basen tarinasta dokumenttisarja – ensimmäinen jakso julki vappuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ace of Base on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä ruotsalaisyhtyeistä. Vuonna 1987 perustettu ja 90-luvulla kansainväliseen suosioon nousseen yhtyeen tarinasta on nyt tehty kolmiosainen dokumenttisarja.

Ace of Base – All That She Wants -dokumenttisarja sisältää ennennäkemätöntä arkistomateriaalia yhtyeen läpimurron ajoilta ja menestyksen vuosilta. Kolmiosaisessa dokumentissa kuullaan myös yhtyeen jäsenten ja lähipiirin haastatteluja. Dokumenttisarjan ensimmäinen osa julkaistaan Viaplay-suoratoistopalvelussa 1. toukokuuta.

– On kulunut yli 30 vuotta siitä, kun teimme jälkemme historiaan. Se on virstanpylväs, jota katsomme taaksepäin ylpeydellä ja tietyllä ihmetyksellä siitä, että musiikkimme on edelleen niin suosittua. Tarinaamme ei ole koskaan jaettu ulkomaailmalle niin avoimesti ja rehellisesti kuin tässä dokumentissa, Ace of Basen Ulf Ekberg kertoo kertoo tiedotteessa.

Ace of Base oli 1990-luvulla jopa eniten myynyt eurooppalainen yhtye koko maailmassa. Tuoreen dokumenttisarjan ohjaaja Jens von Reis työskenteli projektin parissa parin vuoden ajan. Sarjan jaksot ilmestyvät Viaplayn valikoimiin viikottain.