Espanja luopuu televisio-ohjelmien dubbaamisesta

Digi Viihdeuutiset · Annika Kela

Espanjan pääministeri ja kansanpuolueen puheenjohtaja Mariano Rajoy Brey on ehdottanut, että Espanjassa luovuttaisiin elokuvien ja televisio-ohjelmien jälkiäänityksestä. Ehdotus on saanut suuren kannatuksen, sillä sen on uskottu parantavan nuorten kielitaitoa etenkin englanninkielen saralla.

The Local -lehden mukaan Espanjassa siirryttäisiin tekstitysten käyttämiseen. Kielien ymmärtämisen ja kuulemisen lisäksi muutoksella uskotaan olevan parantava vaikutus eri kulttuurien ymmärtämisessä.

Televisio-ohjelmien jälkiäänitys juontaa juurensa Francisco Francon aikaan ja monet ovat pitäneet dubbaamista suurena virheenä ja kulttuurillisena menetyksenä. Monet espanjalaisista ovat nimittäin sitä mieltä, että erityisesti huono englannintaito johtuu siitä, että televisiossa kaikki on dubattu espanjaksi.

Vaikuttaisi siltä, että siihen on tulossa lähitulevaisuudessa muutos, mikäli dubbauskieltoa koskeva ehdotus hyväksytään.