Mies perusti varaisäpalvelun – yksinhuoltajaäidit voivat vuokrata tarpeeseen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksinhuoltajaäidit hoitavat lapsiaan vuorokauden ympäri samalla, kun he yrittävät edetä urallaan, sukkuloida sosiaalisessa elämässä, pitää huolta kodista ja taloudestaan sekä saada joskus – yleensä harvoin – myös omaa aikaa pitääkseen huolta myös itsestään. Osa heistä tekee tämän kaiken yksin ja ilman turvaverkkoa.

Yksinhuoltajaäidille on lottovoitto, jos joku jakaa arkea edes välillä. Nyt siihen on auennut mahdollisuus, sillä Jake James New South Walesista, Australiasta, julkaisi äskettäin kehittämänsä Rent A Daddy -palvelun. Hän vuokraa itseään naisten ja lasten käyttöön 30 dollarin tuntitaksalla, Higher Perspective uutisoi.

Hinta on kova etenkin työssäkäyville yksinhuoltajaäideille, jotka joutuvat muutenkin maksamaan kaikesta yksin – aina päivähoitomaksuista harrastuksiin ja lastenhoidosta heidän vaatteisiinsa asti. Työssäkäyvät yksinhuoltajaäidit ovatkin yleensä kaikista eniten pinteessä, koska he sijoittuvat usein matalapalkkaiselle alalle, eikä heillä ole vapaa-aikaa sitäkään vähää ja palkka-ansioista annetaan enemmän keppiä kuin porkkanaa – ainakin Suomessa. Ne jotka tekevät eniten, joutuvat myös maksamaan eniten.

Mainoksessaan Jake selittää, että hän viettää aikaa lasten kanssa, antaa heille arvokkaita oppitunteja, tekee nouto- ja palautuskertoja päivähoidosta ja jopa osallistuu urheilutapahtumiin. Hän on myös vuokrattavissa valokuvaussessioihin, jossa lapset pääsevät poseeraamaan miehen kainalossa. Hanke kuulostaa aluksi hyvältä, mutta tuskin lapset haluavat elämäänsä toisinaan piipahtelevaa herraa, jonka seurasta äiti joutuu vieläpä maksamaan.