Automatkalle ulkomaille? Tämä auttaa välttämään sakot

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiesitkö, että Unkarissa on käytössä sähköinen, autoon asennettava tarra, jonka voimassaolo tarkastetaan kameravalvonnalla. Jos tienkäyttömaksuja ei ole suoritettu, tulee kotiin lasku. Muun muassa tämä on hyvä tietää etukäteen ennen Euroopan automatkailua.

– Monissa maissa on käytössä erilaisia tiemaksuja sekä kaupunkien ajokieltoalueita, joihin liittyviä määräyksiä on helppo rikkoa tietämättään, jos ei ole asiaan etukäteen perehtynyt. Yhä useammassa maassa nimittäin maksullisilla moottoriteillä ei ole puomeja, vaan maksu pitää suorittaa ostamalla joko fyysinen tai digitaalinen vinjettitarra, Autoliitosta kerrotaan.

Autoliiton suositun Autoillen Euroopassa -kirjan uusin versio on ilmestynyt. Teoksessa on tietoa 26 Euroopan maan liikennemääräyksistä ja säännöistä. Mukana ovat kaikki suomalaisten suosituimmat automatkailukohteet eli Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.