Disney menettää Hämähäkkimiehen oikeudet – Sony ei suostunut sopimukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Spider-Man, eli Hämähäkkimies, on seikkaillut valkokankaalla muutaman vuoden ajan Disneyn tuottamissa Marvel-elokuvissa. Jatkossa näin ei kuitenkaan enää ole. Sony-tuotantoyhtiö on lopettanut yhteistyön Disneyn omistaman Marvel Studiosin kanssa.

Sen myötä hahmoa ei jatkossa nähdä Marvel Studiosin elokuvissa, eikä tulevissa Spider-Man -elokuvissa puolestaan nähdä viittauksia Avengers-sarjaan. Deadline-sivun mukaan yhteistyön päättyminen johtui rahasta.

Alkuperäisessä sopimuksessa Marvel sai 5% Spider-Man -elokuvien tuotoista ja kaikki oheistuotteista kertyneet tulot. Sopimusta uudistaessa Disney alkoi kuitenkin vaatimaan 50 prosenttia elokuvien tuotosta.

Vuonna 2015 solmitun sopimuksen myötä Spider-Man nähtiin viidessä Marvel Studiosin elokuvassa, joista viimeisimmät olivat Avengers: Endgame ja Spider-Man: Far From Home. Sonyn uskotaan suunnittelevan Marvelista irrallisia Hämähäkkimies-elokuvien tekemistä pääosanesittäjä Tom Hollandin kanssa.