Älä ota kaikkea henkilökohtaisesti – liiallinen analysointi uuvuttaa

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä luulee, että kaikki maailman asiat koskevat heitä. He saattavat ottaa nokkiinsa mitä pienimmistä asioista, eivätkä osaa suhtautua asioihin objektiivisesti – saati toisen näkökulmasta ajatellen. Tällaiset henkilöt saattavat ylireagoida liian herkästi ja analysoivat kuulemaansa jopa tunteja keskustelun jälkeen.

Toisen ihmisen kuunteleminen on jalo taito. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että välittää liikaa toisen sanomisista. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä, eikä asioita kannata ottaa turhan henkilökohtaisesti. Viiden vinkin avulla voi oppia hillitsemään aivojen ylikuormittumista ja liiallista ajattelua.

Toisen sanomisia kannattaa sulatella hetki ennen kuin hyökkää vasta-argumentteineen kimppuun. Pikaviestimissä ja sosiaalisessa mediassa kohtaa helposti väärinymmärryksiä, kun viesteistä puuttuvat ilmeet, äänenpainot ja eleet. Mikäli kuitenkin pahoittaa mielensä yhden ja saman ihmisen sanomisista kerta toisensa jälkeen, kannattaa hänet yksinkertaisesti poistaa elämästä. Kenenkään ei kannata antaa valtaa energianimijälle, jota ei kiinnosta kuin oma napa.

Yksi mieltä synkentävä tapa on vertaileminen. Ei ole hyvä ajatella liikaa mitä muut ajattelevat. Osa ihmisistä janoaa jatkuvasti huomiota ja hyväksyntää toisilta ihmisiltä. Olo kannattaa kuitenkin tehdä itsevarmaksi ilman muita. Opettele rakastamaan itse itseäsi.

Kun opettelee kunnioittamaan itseään ja keskittyy omaan hyvinvointiin, on myös vaikea antaa muiden eriäville mielipiteille liiaksi painoarvoa. Jotkut ihmiset ovat ärsyttäviä, raivostuttavia ja inhottavia, mutta todennäköisesti he ovat sitä myös muiden mielipiteistä huolimatta. Pidä sen sijaan silläkin energialla huoli itsestäsi ja lähimmäisistäsi. Keskity mahdollisimman paljon hyviin asioihin, Power Of Positivity -sivusto vinkkaa.