Maailman vanhin koira menetti Guinnessin ennätyksen – lautakunta ei voinut todistaa aidoksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime vuonna uutisoitiin maailman vanhimmasta, Portugalissa elävästä Bobi-nimisestä alentejonkoirasta. Omistajansa mukaan Bobi eli 31-vuotiaaksi. Guinnessin ennätystenkirja ryhtyi hiljattain tutkimaan tiedon paikkansapitävyyttä ja maailmanennätystitteli otettiin väliaikaisesti pois. Nyt tutkinta on saatu päätökseen.

– Meillä ei ole ratkaisevia todisteita, jotka voisivat lopullisesti todistaa Bobin syntymäajan. Ilman näitä todisteita, emme yksinkertaisesti voi pitää Bobia ennätyksen haltijana, Guinnessin ennätystenkirjan lautakunta tiedotti NPR:n mukaan.

Bobin arveltiin olleen 30 vuotta ja 268 päivää vanha, kun hänet nimettiin maailman vanhimmaksi koiraksi noin vuosi sitten. Sittemmin on herännyt epäilyksiä ennätyksen todellisuudesta. Bobi kuoli lokakuussa 2023, mutta se oli puhdasrotuinen Rafeiro do Alentejo, eli rotu, jonka keskimääräinen elinajanodote on 12-14 vuotta.

Jotkut huomasivat, että Bobilla on tassuissaan valkoista nuorempana otetuissa valokuvissa, mutta ne ovat ruskeat vanhempana. Tiimi yritti selvittää, oliko valokuvissa todellakin Bobi vai joku toinen koira. Tarkoituksena oli palauttaa ennätysnimike Bobille tutkimusten jälkeen, BBC uutisoi. Todisteita ei kuitenkaan saatu tarpeeksi.