Alligaattori viemäriputkessa kuusi kuukautta – pelastettiin lopulta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viemäreissä oleskelevat alligaattorit eivät ole aina pelkkää urbaanilegendaa. Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa pelastettiin taannoin alligaattori, joka oli ehtinyt olla jumissa viemäriputkessa peräti kuuden kuukauden ajan.

Alligaattorin ahdinko tuli ilmi, kun Hilton Headin asukkaat huomasivat matelijan oleskelemassa viemärin kansiritilän alapuolella. Paikalle kutsuttiin Eläintehtäviin erikoistunut Matt Kraycar. Hän pelasti alligaattorin vetämällä matelijan ulos silmukkakepillä.

Kraycar epäilee alligaattorin jääneen jumiin viemäriputkeen yrittäessään uida sitä pitkin läheiseen vesistöön. Matelijan kuono oli ehtinyt muuttaa väriä eläimen hangattua sitä viemärin kantta vasten. Kaycarin mukaan alligaattori selvisi koitoksesta luonnollisten selviytymiskykyjensä ansiosta.

– Alligaattorit voivat vetäytyä brumaatioon, joka on eräänlainen matelijoiden vastine talviunille. Ne sammuttavat kehonsa ilman kylmetessä. Tämän ansiosta alligaattorin ei tarvitse syödä niin paljon kuin kesäaikaan, ja uskon viemäriputkessa kulkeneen myös kaloja sekä kilpikonnia, Kraycar kertoi WTOC-uutissivustolle.