Arttu Soinila matkalla kehonrakennuksen huipulle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosi 2022 merkitsi käännekohtaa 22-vuotiaan suomalaisen kehonrakentaja Arttu Soinilan elämässä. Ajatus siitä, että voisi kilpailla kehonrakennuskisoissa muuttui päätökseksi, ja nyt hän on matkalla edustamaan Suomea EM-kisoihin. Alun perin telinevoimistelun parissa 10 vuotta Tampereella kilpaillut nuori urheilija on harjoittanut kehonrakennusta intensiivisesti viimeiset neljä-viisi vuotta.

– Kehonrakennuksen maailmassa on tärkeää, että fysiikka on oikeassa suhteessa. Tuomarit arvostavat terveellisen ja treenatun olemuksen lisäksi symmetriaa ja lihaserottuvuutta, Arttu Soinila kertoo.

Kehonhallinta, jota hän on vuosien ajan hioutunut telinevoimistelussa, on antanut erinomaisen pohjan kehonrakennuksen poseerauksiin, jotka ovat kisoissa keskeisessä roolissa. Kilpaura kehonrakennuksessa sai alkunsa mielenkiinnosta ja kokeilunhalusta, mutta on nopeasti muodostunut elämäntavaksi. Tästä kertoo myös Soinilan osallistuminen huhtikuussa järjestettyihin kehonrakennuksen SM-kisoihin, joissa hän sijoittui Fitness Classicissa kolmanneksi.

Vaikka SM-kisat olivat menestys, niissä ei ole varaa jäädä lepäämään laakereilleen, vaan valmistautuminen EM-kisoihin on jatkunut täysipainoisesti.

– SM-kisojen jälkeen olen keskittynyt parantamaan suoritustani entisestään. Vaikka fyysiseen kuntoon ei ehdi tehdä suuria muutoksia, olen keskittynyt erityisesti poseerausten hiomiseen ja kisarutiinin kehittämiseen, hän kertoo.

Nyt matka on viemässä Arttu Soinilan Barcelonan Santa Susanaan, jossa Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään. Vaikka kilpailu on kovaa ja kanssakilpailijat ovat huippuluokkaa, suomalaislupaus on päättäväinen ja itsevarma.

– Keskityn omaan suoritukseeni ja katson, mihin se riittää, hän toteaa luottavaisena.

Suomen maajoukkueen jäsenenä hänellä on suuri vastuu, mutta myös suuri kunnia edustaa maataan. Hänelle tämä on ennen kaikkea tilaisuus näyttää, mitä suomalainen sisu ja periksiantamattomuus tarkoittavat kehonrakennuksen areenalla. Jännitys ja odotus lataavat ilman Barcelonassa, kun kisat lähestyvät ja Suomen maajoukkueen jäsenet valmistautuvat näyttämään parastaan. Suomi ja kehonrakennusmaailma odottavat, mitä tämä nuori lahjakkuus tuo tullessaan.

Viihdelehti Stara on Arttu Soinilan tukija kisamatkalla. Muita tukijoita ovat Suojain Group Oy, Pesutekno Oy, AEV Consulting Oy, AP-Advance Oy.